reede, 13. detsember 2019

Viies nädal! Ehk VIIMANE!!!

Ja ongi käes viimane praktika nädal Itaalias! Kui aus olla, siis aeg läks väga kiiresti, päevad olid kohati pikad aga nädalad jällegi väga lühikesed.
Usun, et tegelikult praktikal olles saime kõik siit väärt kogemuse. Tutvusime uue kultuuriga, sõime imelisi roogasid, purssisime itaali keelt, saime iga päev toriseda kui halb bussiliiklus siin on, nautisime sügist mõningad nädalad rohkem ja palju muud..



Johanna:
Uuel nädalal oli vaid kolm tööpäeva ning saigi see salongi trall läbi. Need kolm päeva möödusid täiesti tavalises rutiinis. Ning seejärel andsin neile kingituseks kommikarbi ja pudeli Vana Tallinnat ning oligi kõik. Ütlesin “Ciao” ja läinud ma olingi 😃. Siin oli tore ja vahva, kuid võiks juba kodu poole liikuma hakata küll.
Ei kahetse, et tulin, oli ikka väärt kogemus, näha elu/olu siin Itaalias. 🙂



Janeli:
Mina saan nüüdseks oma “to do list”i kaks linnukest kirja panna. Elamine + töötamine välismaal. Olen ülimalt rahul, et esitasin endale sellise väljakutse ja tulin siia. Eks iga päev siin ka lill ei ole olnud aga päevad ei olegi vennad. Soovitan kõigile soojalt kasutada Erasmus programmi, et ennast proovile panna ja näha maailma. Minu viimane nädal oli üpriski sama eelnevatega, õppisin juurde uusi nippe föönitamisel ja ootan kuna saaksin neid juba rakendada. Igastahes, väärt kogemus ja ootan juba koju tulemist!

 

Artur:
Hei hopsti, saigi praktika Itaalias tehtud. 5 nädalat tundus väga pikk alguses aga nüüd on selline tunne, et aeg lendas maru kiiresti. Olen oma salongiga rahul, tiim oli väga sõbralik ja toredad, loomulikult oleks tahtnud rohkem erialaselt teha 😊 Nüüd veel ainult oodata koju minekut!

 

Keitti:
Minu viimane nädal Itaalias möödus kiirelt. Sain lõpuks teha ka juuste värvimist ja nägin kuidad tehakse rastapatse. Viimasel salongipäeval tegime ülemusega mälestuseks ka ühe pildi.
Nüüd olen ma juba rohkem kui valmis koju minekuks 😀


Katrin:
Viies nädal ongi peaaegu làbi ja sellega lōpeb ka meie Itaalia prax. See nàdal oli vàga kiire, ma isegi ei màrkanud kuidas aeg lendas. Salongis kàisin kaks pool pàeva, nagu tavaliselt sain jälgida juuksureid ja koristada.
Viimased ostusd ja kingituses on leitud ja ilusti kohvrisse pakitud, viimased pastad ja pitsad on àra söödud. Aeg on minna tagasi kodumaale ja valmistuda jõuludeks!

 



pühapäev, 8. detsember 2019

Neljas nädal! 02-08.12



Johanna:
Seda kirjutades ongi kuu aega juba siin oldud! Uskumatu! Neljas nädal möödus mul kuidagi täiesti lennates. Sain ühe meestelõikuse teha uue asjana. Muidu varasemad tegevused enamasti. Aitan oma kahte juuksurit ikka nii palju kui nad lubavad 🙂. Kolmapäeval pakkus mu tore tutor Giovanna välja, et kas ma sooviksin, et mul värvitaks. Ma olin aga otseloomulikult nõus! Mulle tehti triipe ning lõigati otsi. Olen väga, väga rahul! Nädala lõpetasime laupäeval kõik koos väljas söömas käimisega. 
Järgmisel nädalal ka veel mõned päevad ja saabki juba praktika läbi ja aeg Eesti poole tulema hakata. Uskumatu!!

 

Janeli:
Tööl kulgeb samaviisi, sellest nädalast usaldasid nad mulle värvide segamise. Kohati on küll raske, sest nad ütlevad mulle itaalia keeles mis värv, vesiniku ja segamissuhtega on vaja segu teha aga õnneks siiamaani olen ilusti hakkama saanud. (Eks üks äraarvamis mäng see on). Sellel nädalal kaunistasime kõik koos ka salongi ära. Mulle küll meeldib oma praktika koht aga ootan väga ka koju tulemist. 

Giulia
 


Artur:
Neljas nädal väga ei erinenud teistest, kõik tundub nädalast nädalasse sama. Võibolla läbisaamine töötajatega muutub aina paremaks. Ootan juba viiendat nädalat ja koju minekut 🙂

 

Katrin:
Neljas nàdal sai làbi. See nàdal oli kuidagi eriti tavaline ja igav. Reise polnud, salongi töö oli vàga rutiinne - põhimõtteliselt sai lihtsalt seista 8 tundi Burgas ja vaadata mida teevad teised juuksurid. Aga loomulikult sai ka karvu pühkida ja koristada. Muid töid kahjuks ei anta. Aga neljandaks nàdalaks Olen juba sellega harjunud, ja juba ei loodagi, et lubatakse nàidata oma oskusi. Nàdala sees oli ka kerge külmetus - selle tõttu polnud ka tervist, ega tuju. Südame soojaks teevad ilusad Itaalia tànavad, mis on nüüd jõuludeks kaunistatud ja loomulikult Itaalia toit!

 

Keitti:
Neljas nädal on juba möödas ja varsti ongi koju minek!
Sellel nädalal mingeid uusi põnevaid tööûlesandeid ma ei saanud, aga nûüd neljandaks nädalaks olen ma juba harjunud oma tavapäraste ûlesannetega. Salongis olemine on läinud nädalatega aina kergemaks, sest juba järgmine nädal on ju viimane 😮
Aeg on läinud ikka väga ruttu tegelikult ja ei ole sellist tunnet, et oleks siin juba neli nädalat olnud.


esmaspäev, 2. detsember 2019

Kolmas nädal 25.11-01.12.2019!

Juba kolmas nädal! Uskumatu!
Laupäeval oli meile planeeritud väljasõit Veneetsiasse. Alustasime sõitu 7:30 hotelli eest. Kui muidu sõidab bussiga ühe otsa kuskil kolm tundi siis meil kulus selleks viis tundi. (Teepeal oli liiklusõnnetus, mille tagajärjel oli mõneks ajaks liiklus seiskunud). Selle tõttu kahjuks vähenes ka meie vaba aja kasutus Veneetsias kahe tunni võrra. Kohale jõudes oli meil tund ja kakskümmend minutit ise uudistamis aega (mis lendas linnutiivul), ja peale seda tunnine giidi tuur.
Kokku saime kohapeal olla ainult veidike üle kahe tunni ja kõik tundsid, et seda on liiga vähe, et sellist imelist kohta nautida.
P.S. Rimini on jõulutuledes, väljakutel on kuused ehitud ja jõulumeeleolu on kohal!



Johanna:
Kolmandal nädalal salongis lasti mul lisaks eelnevatele töödele veel nuku peal teostada triibutamist ning lõikust. Päevad olid klientide suhtes päris rahulikud, käis vähe inimesi. Kui väga rahvast pole, siis neil aega rohkem minuga tegeleda ja seletada ja õpetada.
Nädala keskne elu suhteliselt rutiinne salong-töö-salong-töö. Rohkem seikleme ringi kui on vabad päevad.
Kolm nädalat oleme juba ka koos elanud väikses korteris. Selline elu paneb üksi oleku aega vàga hindama 😀

 


Janeli:
Kolmandal nädalal tööga seoses minu jaoks midagi uut väga juurde ei tulnud, õpetasin neile ise kuidas teha “glam” lokke. Töö sujus.
Aga Veneetsia- kuskil kolm aastat tagasi käisin Veneetsias esimest korda ja peale seda teadsin,, et siia ma tulen kohe kindlasti kunagi tagasi. Kõik need head mälestused ja tuttavad tänavad tulid meelde. Ainuke kurb asi sell juures oligi, et me saime seal liiga vähe olla. Sõitsime kokku kuskil üheksa tundi, et nautida kaks pool tundi Veneetsiat, mida on kohe kindlasti liiga vähe, aga samas, vähemalt midagigi!

  



Artur:
Sellel nädalal oli 4 tööpäeva, tööpäevad üsnad sarnased eelmistele nädalatele, kuid olen saanud nüüd mõned korrad kliente värvida. Laupäeval käisime Veneetsias mis mulle väga meeldis, kahju, et saime nii vähe aega olla seal.



Keiti:
Mina saan iga nädalaga midagi uut proovida. Näiteks nüüd kolmandaks nädalaks olen saanud teha ühe meestelõikuse, terve pea kiilakaks muidugi 😀 Endiselt saan veel ka päid pesta ja föönitada ning koristustöid teha.
Laupäeval külastasime Veneetsiat, seega meie päev algas väga varakult. Juba kella 7 aeg pidime oleme valmis ning asuma teele. Bussisõit  Veneetsiasse kestis 5h teatud asjaolude tõttu, seega vaba aega oli meil väga vähe millest on kahju, sest oleks tahtnud natuke rohkem avastada.
Muidu on kõik väga tore, aga tahaks juba lumisesse Eestisse jõulumeeleolu nautima minna.

 


Katrin:
Kolmas nädal on läbi ja ma olen veel rohkem harjunud Itaaliaga, ja tunnen ennast juba täitsa mugavana siin. Salongi praktikal eriti muutusi pole, juuksuri töid teha ei saa, ainult vaatan, koristan ja pesen päid. Laupäeval käisime Veneetsias, ning pühapäeval käisin veel kord San Marinos millesse olen nüüd armunud!

 

esmaspäev, 25. november 2019

Teine nädal:

Teine nädal läks sujuvamalt, kuna oleme juba saanud sisse elada. Teisel nädalal käisid kõik tööl ainult neli päeva. Kuna laupäeval oli meile planeeritud reis SanMarinosse. Alustasime sõitu 8:30 ja olime kuskil üheksaks kohal. Meile oli planeeritud linna tuur giidiga kes rääkis SanMarino ajaloost ja näitas kolme kuulsat SanMarino torni ja parlamendihoonet. Peale linna tutvustust oli meil vaba aeg ja Riminisse jõudsime tagasi kahe paiku.
SanMarino oli väga huvitav, puhas ja tõeliselt ilusate vaadetega linnake.

Johanna:
Teisel nädalal on juba natukene sisse elatud. Tööd on enamasti samad nagu esimesel nàdalal. Inimesed ikka sõbralikud ja lahked. Ühel päeval tegi mu tutor ettepaneku, et tahab mulle intensiivhooldust teha, muidugi lubasin, siis mitu tundi mässas seal minuga. Lõpuks tulin lokisoenguga ära. Suhtlus on natukene raske, kuna inglise keel natukene lonkab, aga google translate ikka abiks.
Naudin väga oma 2,5h pausi päeva keskel. Saan aega õues veeta ning jalutada. Praegu on ilmadega ka vedanud. Vàga mônus soe sügis 🙂

  

Janeli:
Teine nädal oli minu jaoks jällegi meeldiv. Räägin ka ise juba sujuvamalt ja vabamalt inglise keelt ning üritan purssida ka teatuid fraase juba itaalia keeles. Salongis saan inimestega väga hästi läbi ja lisaks eelmise nädala tegevustele sain teisel nädalal ka teha ühe meeste lõikuse ja triipe.
Kui alguses tundus viis nädalat pikk aeg siis praegu tagasi vaadates on kaks nädalat väga kiiresti lennanud.
 


Artur:
Teisel nädalal miskit väga praktika kohas muutunud pole, olen rohkem saanud päid pesta ja ühe korra värvida.

 


Katrin:
Teine nädal tundus nii pikk ja  sündmuste rohke! Salongis juba tunnen ennast vabamalt, aga siiski saan ainult koristada ja salongi puhtust hoida. Üritasin ka soenguid nuku peadel teha ja näidata oma oskusi. Laupäeval oli ka reis San Marinose. San Marino oli väga uhke ja huvitav! Üli ilus arhitektuur ja puhtad ja hubased tänavad. Saime ka üli maitsvaid toite süüa ja suveniire osta! 😍

 


Keitti:
Teisel nädalal sain proovida teha keratiinihooldust ühele juuksurile, see oli minu jaoks huvitav ja esimene asi mis ma siin olles õppinud olen. Muidu pole väga muidugi muutunud võrreldes esimese nädalaga.

 

Juuksurite õpiränne Itaalias Riminis 11.11 - 15.12.2019

Saabumine ja esimene nädal:

Itaaliasse saabudes oli esimesel õhtul šokk. Meid oli pantud viiekesi väga väiksesse korterisse niimoodi, et kaks inimest pidid köögis magama. Õnneks sai see juba ülejärgmisel päeval lahenduse. Teisel päeval käisime linnaekskursioonil, näidati ning seletati bussiliiklust ning kohalikku elu/olu. Kolmandal päeval käisime salongis ning saime teada kellaajad kunas seal peame viibima. Neljandal päeval oli esimene täispikk salongipäev.

 

Johanna:
Minu salong on küllaltki väikene, nagu olen aru saanud (näinud) siis töötabki seal vaid kaks juuksurit. Minuga on nad alati sõbralikud ning püüavad leida mulle erinevaid tegevusi. Olen saanud juukseid värvida, toonida, päid pesta, föönisoenguid teha (õpetasid mulle isegi ühe uue viisi), vaadelda ning muidugi ka igapäevastes töödes aidata (koristamine). Minu päev salongis kestab 10-12, siis on paus 2,5h ning seejärel 14.30-17.30. 
Ilm on palju soem kui Eestis ning ega muud ei olegi teha, kui rahul olla 🙂.

 


Janeli:
Esimene kohtumine salongi ja seal töötavate inimestega oli meeldiv aga samas ka üpriski hirmutav- võõras keskkond ja keel. Õnneks inimesed salongis võtsid mind väga kiiresti omaks ja kaasasid mind mitmetesse tegevustesse. Esimesel nädalal pesin rätikuid, valmistasin fooliumeid ette, sain klentidel päid pesta, mõningaid värvitöid teostada, koristada ja serveerida nii kohvi kui ka teed. Juba esimesel päeval sain aru, et siin Itaalia salongis tehakse põhimõtteliselt kõiki asju väga erinevalt kui Eestis oleme harjunud. Juba näiteks pea pesemisel ja värvi peale kandmisel kasutavad erinevaid tehnikaid. Ainuke miinus mis võib välja tuua on see, et salongis ei räägi keegi väga inglise keelt. Õnneks kasutavad google tõlget ja keele mitteoskamine ei sega väga meie omavahelist suhtlust. Salongis töötan teisipäevast laupäevani, alustan kell 11:00 ja lõpetan 19:00, 8 tunni sees on 30 min lõunat.
Olen oma salongiga siia-maani väga rahul olnud.

  


Artur:
Olen praktikal Hair Cambiamenti salongis, mis asub Rimini kõige suuremas ostukeskus, töötan 10-19. Esimsel nädala sain enamasti ainult koristada ja päid pesta. Kollektiiv tundub tore, kuigi suht keeruline neist arusaada vahepeal, kuna väga vähesel määral räägitakse inglise keelt.

  


Katrin:
Mina sain minna I Boldrini salongi praktikale. Esimene nädal salongis oli väga huvitav. Kõik oli nii erinev: suhtlemin, kombed, hoiakud jne. Ka juuksuri töö erines täiesti tehnikate poolest. Esimene nädal oli ka väga stressirohke, sest vahel oli väga raske leida ühist keelt ja saada üksteisest aru. Aga jälgida Itaalia juuksureid oli väga huvitav. Sain ka ise meeste päid pesta ja loomulikult rohkelt koristada!😅

  


Keitti:
Esimene nädal Itaalias juuksurisalongis oli väga võõras. Salongis on minu peamisteks ülesanneteks  klientide ette valmistamine, ehk siis peapesu ning kliendi katmine linaga ning ka koristamine.